15 Mart 2017 Çarşamba Bursa Altılı Ganyan Tahmini



Dün Kocaeli yarışları pek beklediğim gibi gitmedi. Son koşuda da Hero Admiral ile jokey olabileceğini düşündüğüm Ediz Arslan da orta sıralarda gitmesini beklerken çok erken öne sarktı düzlükte beklediğim gibi artıramadı. O da bugün yine son ayakta günün ağır favorisi ile start alacak. Az atlı ilginç bir program var. Çok düşük ikramiye verebileceği gibi ters sonuçlar da çıkabilir.

1.AYAK: Son koşusunda aksesuar değişikliğine gidip gözlüğe ilaveten dilbağı ile start alan CURVE 1300 mesafeli o yarışta kolay tempoda gerilerde beklemiş, düzlükte dışardan çok düzgün aksiyonlarla yaptığı güzel sprinti 3. lükten öteye gidememişti. O yarışı kazanan Ova Kartalı'na o gün yapabileceği pek birşey yoktu zaten ve bugünkü rakiplerinden Altın Beşik'in 1 boy gerisinde üçüncü olmuştu. Bugün 100 metre daha uzayan mesafede sonlardaki atakları ile adını birinciliğe yazdırabilecek olup favorimdir. Sık koşturulup son koşusu sonrası 1 ay kadar dinlenme fırsatı bulabilen süratli safkan AMPHITRITE önde kendisini yorabilecek pek rakibi görünmediğinden dinlenmiş halde beyaz bayrak ayna yarışı yapabilir eğer ki CURVE istenilen atakları yapamazsa... Bu ikiliden sonra sonlarda sert gelebilecek isimler ALTIN BEŞİK, ARCHMAN ve TIME ATTACK'a şans veriyorum. CURVE'ü alternatif tek olarak düşündüğümü de belirteyim.


2.AYAK: İlk maiden koşuda KING GUBAZ favorim olup, LOST ON YOU, KÜLÜNK HANIM, ALİDEV ve ARREA WARRIOR sırasıyla rakip gördüğüm isimler.


3.AYAK: Koşuda eğer bir iki tane süratli isim olsaydı GAZELLE EYES için kolay bir yarış olur diyebilirdim ancak ağır tempoda gitmesi muhtemel bu yarışta tek bırakmak pek içime sinmedi. Yine de en şanslı isim olup bir diğer alternatif tektir. Ağır tempodan nemalanabilecek isimler TRALLES GIRL ve AMAZING LOVE bana göre en sert rakipleridir.


4.AYAK: Süper bir form durumuna sahip KORALAY hazırlıkları ile bu formunu koruduruğunu gösteriyor. Ben bu safkanın bu yaşına kadar bu kadar kolay tempoda koştuğunu istediği yerde vites değişir gibi artırdığını pek hatırlamıyorum. Yarışın temposuna ve binicisine pek güvenemediğimden rakiplerini ekliyorum ki bunlar sırasıyla KUTLUERİNOĞLU ve SİBİRYALI'dır. 2 ay aradan sonra bir yarış gören BABAMENDUH küçük ihtimal sürprizde şans verdiğim isimdir.


5.AYAK: İlk yarışını izledikten sonra "bir dahaki yarışına tek atarım" dediğim BATI RÜZGARI koşuyor. Ancak bu yarışta safkana dilbağı denenecek. Aksesuar değişikliği olumlu etki yapabileceği gibi olumsuz da bir etki yapabilir. İlk yarışında kötü koştu sayılmaz. Hatta düzlükteki görüntüsünü gördüğüm için tek atarım demiştim. O koşuda başlarda koşuya adapte olamamış ve viraja kadar çok gerilerde kalmıştı. Düzlükte ise binicisi fazla zorlamamasına rağmen çok düzgün aksiyonlarla dolu dolu gelerek beğenimi kazanmıştı. Bir Batı Garajı yavrusu olup güçlü bir kan hattına sahip olan bu safkanın bir aksilik yaşamadığı sürece ileride çok güzel yarışlarını izleyebiliriz. Lâkin yeni yeni koşmayı öğreniyor ve söylediğim gibi dilbağı denenecek. Eğer ki dilbağı olumlu etki yapar ve koşuya daha erken adapte olabilirse, 200 metre de olsa uzayan mesafe bu safkanın lehine olup değişen binicisi B.Kurdu ile sonlarda sert gelip kazanacaktır. Bana göre en sert rakibi, yine ilk yarışında virajı gerilerde dönen düzlükteki güzel atakları ile güzel bir dördüncülük elde eden KING POWER olacaktır. Mesafenin 200 metre uzamasıyla bu saydığım iki isimden birine geçilme ihtimalini yüksek gördüğümden koşunun favorisi Bang Bang'i oyunuma almadım. Sizin tercihinize bırakıyorum.


6.AYAK: Ve tabiri caizse dananın kuyruğunun kopacağı yarış. Ya MARISSA kazanacak, Ediz Arlsan jokey olacak ya da çok ters bir sonuçla bir çok kupon son ayakta yırtılacak. Aslında Ediz Arlsan'ın da çok birşey yapması gerekmiyor, yarış biraz süratli giderse sadece iyi yer tutup attan düşmemesi gerek. Archipelagos muhtemelen süratli şekilde öne düşecek eğer ki Urfa koşularından farklı bir stille koşmazsa.. Eğer ki Ak Katmer de onun peşine düşüp temponun artmasına katkıda bulunursa MARISSA için kolay bir yarış olabilir. Ama koşu bir şekilde ağır tempoda ilerlerse işler değişebilir zira Ediz Marissa'ya ilk kez binecek her ne kadar son çalışmasını bizzat yaptırmış olsa da...  Bu durumda RENGÜL başta olmak üzere RENGÜL ve DOLUDİZGİN'in de şansı artacaktır. Hatta ve hatta eğer ki önde tek kalır ve diğer safkanlar kendisini rakip görmeyip birbirlerini kollama telaşına girerse ARCHIPELAGOS da çıktığı gibi bitirip herkesi ters köşe yapabilir. Her neyse ben Ediz Arslan'a bir şans daha verip çok iyi hazırlıklarla bu yarışa katılan MARISSA'yı oyunumda tek bırakıyorum. Alternatif kurgular için rakipleri eklenebilir.

Bol şanslar


BURSA ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.AYAK: 4 / 5,8,7,1
2.AYAK: 4,5,9,2,7
3.AYAK: 2 / 1,5
4.AYAK: 1,4,2 / 5
5.AYAK: 1 / 3
6.AYAK: 3

36 TL

Misli Kupon

1.AYAK: 4,5
2.AYAK: 4,5
3.AYAK: 2
4.AYAK: 1,4,2
5.AYAK: 1
6.AYAK: 3

0,72 TL
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Galopcu

Yaklaşık 20 senedir yarışsever olarak içinde olduğum at yarışları ile ilgili paylaşım yapmak amacı ile bu blogu oluşturdum. Fırsat buldukça da beğendiğim programlar üzerine paylaşımlar yapacağım. Oyun stilim gereği mümkün mertebe cazip oyun kurguları yapmaya çalışıyorum. Her zaman için kendi tuttuğunuz atlara yani kendi şansınıza öncelik veriniz. Şans bu işin olmazsa olmazı, Bol şanslar!
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder