17 Mart 2017 Cuma Kocaeli Altılı Ganyan Tahmini




1.AYAK: Günün belki de en sıkıntılı koşusu, öne çıkan isimler de var, istikrarsız ya da formsuz olup soru işareti oluşturan isimler de var. Ve günün ganyanı bahsi de bu koşuda... Koşu tecrübesi ve son başarılı yarışıyla ÖRÜMCEKBEY olmazsa olmazlardan, son koşusunda viraja doğru kolay tempoda giderken önündeki safkanın jokeyini düşürmesi sebebiyle olumsuz etkilenen BOLU KARTALI takip ettiğim bir isim, startta fazla oyalanmazsa güzel bir koşu çıkarabilir. Yine 3 yarıştır kolay tempoda olmasına rağmen çok gerilerde beklediği ve sonrasında da binicisinden yeterli teşvik alamadığı için daha iyi yerlerde bitirebileceği yarışlardan 4. olarak ayrılan SALKIMSÖĞÜT bu kez Ketme ile şansını artırmış durumda. Bu yarış için güzel hazırlıkları bulunan ve bu yarışta aksesuar değişikliğine giden KAYAPRENSİ öne çıkardığım son isim. Küçük ve orta kuponlar için bu dört isim yeterli olabilir. Daha geniş kuponlar için sıralamam şablondadır.


2.AYAK: Yaklaşık 9-10 ay gibi uzun bir süreden sonra burada 1200 metre kum pistte bir yarış gören PRESENT PERFECT o yarışında galop niyetine koşacağından muhtemelen de aldığı direktif gereği yarışın ilk 400 metresi geçildiğinde net sonuncu sırada ve gerilerde kalmıştı. Düzlükte de fazlaca sıkılmadan kendi halinde fakat güzel aksiyonlarla dolu dolu gelerek dikkat çekmişti. Bugün artan nefesi ile 200 metre uzayan mesafede başarılı bir koşu bekliyorum. Aynı koşunun ikincisi SPORTING bir başka şanslı isim olup, 2-3 ay ara verdikten sonra yine aynı koşuda dördüncü olan INDIAN RADJA yarışı kolay tempoda orta sıralarda takip etmiş, düzlükte sprint kulvarını bulmakta biraz zorlanmış ve fazla zorlanmadan güzel bir dördüncülük elde etmişti. Artan nefesi ile bu safkan da olmazsa olmazlardandır. Bu üç ismi öncelikle ve ayrım yapmadan işaretlemenizi öneririm. Startta takılmazsa VELIAHT, arası bulunan WIND OF EAST ve verdiği aradan sonra yeni sahiplerinde bir koşu gören BUENOS DIAS daha sonra şans verilebilecek isimler.


3. AYAK: Son yarışını beni yanıltmayarak kazanan blogun ilk başarılı altılı ganyan kurgusunun kahramanlarından olan TOYGAR burada da en şanslı isimdlir. Kolay bir at değil, gerilerde bekleme yapıyor. Aprantisi iyi yer tutar fazla geç kalmazsa yine sonlardaki atakları ile koşuyu lehine çevirebilir. Ancak apranti yarışı olması sebebiyle aynı güvenim yok tek bırakamıyorum. Gözlük ilave edilerek koştuğu son koşusunda starttan 2 boy kadar geç çıkıp sonrasında efor sarfederek doldurup önlere sarkan MUSYUS virajı önde dönmüş son 100'e kadar da liderlik mücadelesine katılmıştı ancak daha sonra temposu düşüp tabela dışı kalmıştı. Startta oyalanmaz ve daha sabırlı koşarsa etkili olacaktır. Yine çok kısa bir sprinte sahip olduğundan çok zor bir isim olan LEO bir önceki yarışında da kendisini idare etmiş olan aprantisi M.P.Demir sprintini doğru zamanda atarsa çok uzun süredir kazanamayan bu safkana özlediği birinciliği getirebilir. Sahip değiştikten sonra 6 ay ara verip bir yarış gören MAN ON FIRE ve bu koşuda diğer yarışlarından farklı olarak aksesuarsız şansını deneyecek olan SINABUNG ilk üç isimden sonra şans verdiğim safkanlardır.


4. AYAK: Grubun en iyisi YENİLMEZ için ağır kilosu ve önde bir çok süratli rakibinin bulunması dezavantaj. Fakat bu safkan ön grubun arkasında bekleme yaparak da başarılı olabilen bir isim olup düzlükteki atakları ile sonuca gidebilir. Ekürisi Çikok Yasinbey de dahil bir kaç ismin süratlendireceği bu süratli koşu lehine olan AD HOC binicisine ve ekürisine Black Adler isimli atla yaşananlar sonrası antipatim olsa da bu koşuda çok şanslı görünüyor olup mutlak suretle kuponlarda yerini almalıdır! 2 yarış koşup ikisinden de ikincilikle ayrılan ROYAL KHAN özellikle kulaklık asesuarını çıkarıp koştuğu son koşusunda Siverek Beyi gibi bir ismin uzak farkla da olsa gerisinde ikinci olurken tecrübeli isimleri geride bırakmış ve büyük beğeni kazanmıştı. Normal şartlarda koşunun bu üç ismin arasında geçmesini bekliyorum. Sonlarda sert gelebilecek isimler BURGUNDY BLUE, WINALOT ve önde gidecek olanlardan WHITE QUEEN geniş kuponlara eklenebilir.


5. AYAK: Diğer maiden koşuda MAG BEY koşunun tartışmasız favorisi konumunda. Islak pistte de başarılı yarışları bulunan safkanın normal şartlarda bu yarışı kazanması gerekir. Zorlu programda ilk tek adayıdır. Bu safkanın bana göre en yakın rakibi sert gruptaki son Şartlı yarışı ölçü olmayan ve bu koşu öncesinde güzel hazırlıkları bulunan ŞAHHİSAR'dır.


6. AYAK: Grubun en formda ve istikrarlı ismi DEMİRGÜLLÜ apranti ile kilo indirimine gittiği bu koşuda en şanslı isim olup sığınılabilecek bir başka tek adayı konumunda. En yakın rakipleri ise NEHİRCAN, HANDI GIRL ve GOLDEN HARD görünüyor. Koşunun sürprizini verdiği aradan sonra Bursa'da hazırlanan ve geçtiğimiz hafta Bursa'da Handikap 16 bir koşudan kaydını sildirip burayı koşacak olan LUCKY CORTES gerçekleştirebilir.




KOCAELİ ALTILI GANYAN TAHMİNİ

1.Ayak: 7,2,10,6 / 8,4,1,9,5
2.Ayak: 6,4,5 / 2,8,7
3.Ayak: 7,2,3 / 4,5
4.Ayak: 1,2,8
5.Ayak: 4 / 7
6.Ayak: 1 / 7,2,4,3


Göründüğü üzere şuan için net bir kurgum yok. Programa epey çalıştığımdan en azından okuyanlar kendilerince değerlendirsinler diyerek çalışmamı paylaştım. Son anda ihlam gelip ilk 4 ayaktan birinde bir tek atamazsam Mag bey / Demirgüllü tek olarak oynayacağım gibi görünüyor pek oyun stilime uymasa da. Herkese bol şanslar dilerim!
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Galopcu

Yaklaşık 20 senedir yarışsever olarak içinde olduğum at yarışları ile ilgili paylaşım yapmak amacı ile bu blogu oluşturdum. Fırsat buldukça da beğendiğim programlar üzerine paylaşımlar yapacağım. Oyun stilim gereği mümkün mertebe cazip oyun kurguları yapmaya çalışıyorum. Her zaman için kendi tuttuğunuz atlara yani kendi şansınıza öncelik veriniz. Şans bu işin olmazsa olmazı, Bol şanslar!
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder