3 Mart 2017 Cuma Kocaeli Altılı Ganyan Tahmini (TUTTU!)




1. AYAK: Son katıldığı yarışta bariyere yakın iki atın arasında istediği sprinti atamayan ve nispeten rahatladığında daha güçlü gelerek ikinciliğe yerleşen ŞANSI BOL bana göre en şanslı isimdir. Aynı koşuyu dışardan yaptığı ataklarla fazla zorlanmadan kazanarak önemli bir sürprize imza atan KIZIM İDİL yine iyi bir koşu çıkarabilir. Bu iki safkanı rakiplerinden bir adım önde görsem de koşunun hem ilk ayak olması, hem de günün ganyanı bahsinin bu koşuda olması sebebiyle mümkün mertebe fazla isme şans vereceğim. Sıralamam şablondadır.

2. AYAK: Başarılı son iki yarışıyla düzeldiğini belli eden KOMSHU koşunun en şanslı ismidir. Son yarışı ölçü olmayan AUF WIEDERSEN Kocaeli pistini sevmesiyle dikkate alınmalıdır. Son koşusunda çok gerilerden yaptığı güzel sprintle tabelaya girip dikkat çeken AYSEDEF favorilerin eksik koşması halinde devreye girebilir! MENİNA, KAŞEN, LITTLE BIRD ve FATO ANA geniş kuponlarda bulunması gereken isimlerdir.

3. AYAK: 7 kez start alıp şuana kadar henüz geçilmeyen GOLD FOOT şuana kadarki en ciddi mücadelesine çıkacak. Son yarışını koşuyu forse edip, kolay tempoda, adeta kenter yaparcasına kazanmıştı. Yarış biraz daha ciddileştiğinde nasıl bir performans gösterecek ben de çok merak ediyorum. Bugün önde gitmesi muhtemel bir Champs Bay var, ve de ekürilerden Yenilmez yine önde gitmesi muhtemel bir başka safkan. O yüzden Gold Foot'un bu rakipleriyle inatlaşmayıp yarışı 2.3.lükte takip edeceğini düşünüyorum. Bazı safkanlar vardır çok kolay tempoda giderler, teşvik ve kamçı görmeleri halinde fark yapacak sanarsınız ama pek öyle olmaz. Gold Foot'un da kalitesi elbette tartışmasız ancak tam olarak gücünü ve stilini kestiremediğimden, hem de oyunu cazipleştirmek adına rakiplerini yazacağım. İlk rakibi elbette İstanbul'dan gelen ve yarış öncesi çok iyi bir sprint gerçekleştiren EDERLEZİ olacak. Fedai koşacak gibi görünse de Tokaçoğlu'nun teşvikleri ile fotoya kadar mücadelede kalabilecek olan YENİLMEZ ve de oldukça formda olan JIMFED ile rahat bir koşu izlenebilir.

4. AYAK: Günün en az atlı koşusu ancak bana göre denk güçlerin mücadelesi. Önceki yarışını kazandığı binicisi ile tekrar buluşan TİMSAL en şanslı isim olup rakipleri sırasıyla SKY MASTER, TOVİN ve THORIN'dir.

5. AYAK: Önceki yarışında bugünkü binicisi F. Yüksel ile, bu pist ve mesafede sonlarda yaptığı çok güzel ataklarla Ova Kartalı'nın arkasından ikinci olurken 1.26 içerisinde koşan TOYGAR son yarışında ise değişen binici ile biraz daha uzun mesafede ve 3 boy geç çıkış yaptığı o koşuda yine etkili ataklarla 4. olmuştu.  Bugün tekrar 1400 metrede, F. Yüksel idaresinde, süratli gitmesi de muhtemel bu koşuda, startta fazlaca oyalanmadığı takdirde sonlarda dışardan yapacağı ataklarla gelip kazanmasını bekliyorum.

6. AYAK: Bu koşuyu AHMİN ve ÖZBİLGİN arasında görüyorum. KAFTAN ve son yarışı oldukça başarılı olan GÜVEN BEY ise bu iki ismin eksik koşması halinde devreye girebilecek olan isimler. Şimdi ilk iki isme tekrar dönecek olursak AHMİN'e yakın zamanda mezun olmuş bir apranti kardeşimiz biniyor. Yurdahan Duman. Kendisini şu ana kadar sadece 1 kez izleme şansımız oldu o da ekürinin bir diğer safkanı Torul ileydi. İlk yarışı olmasının da heyecanıyla çok etkili olduğu söylenemez. Torul 4. oldu ancak fazlaca teşvik ve kamçı görmeden 4. oldu. Torul önce öne düştü, sonra önceki sert tempodan kaçınıp gerilere düştü, sonlarda da fazlaca sıkılmadan 4. oldu. Demem o ki Yurdahan kardeşimizin aynı stilde ve heyecanla koşacağını farzedersek AHMİN'in burada kazanması için önde sert bir temponun olması ve düzlükte bu koşuya tempo veren isimlerin dökülmesi gerek. Fakat koşudaki safkanlara baktığımız zaman çok sert bir tempo görünmüyor eğer ki bir safkan stili dışı koşmazsa! Ya Kırbulut çok süratli olmayan bir tempoyla öne düşecek ÖZBİLGİN onu takip edecek. Ya da Kırbulut da çok istekli olmadığından ÖZBİLGİN öne düşecek yine çok süratli olmayan bir tempo ile. Her iki şekilde de ÖZBİLGİN'in düzlüğe kolay tempoda çıkmasını bekliyorum. Düzlüğe rahat bir tempoda çıkmış bir ÖZBİLGİN'in de hele hele üzerinde Tokaçoğlu gibi teşvik manyağı bir adam varken Yurdahan'lı Ahmin'e mağlup olacağını pek sanmıyorum. Kurgu gereği bu koşuyu da tek bırakmaya çalışıyorum. Yoksa tek haklarını başka koşuda kullanacak olanlar yukarıda saydığım 4 ismi de birlikte değerlendirmeli. ÖZBİLGİN benim bir diğer tekim olacak. Yurdahan Duman kardeşimize de ayrıca başarılar dilerim.

Bol şanslar

Kocaeli Altılı Ganyan Tahminim:

1.AYAK: 4,5,8,2,6,1
2.AYAK: 3,1,10,8,7,5,2
3.AYAK: 4,3,7,6
4.AYAK: 3,4,5,2
5.AYAK: 10
6.AYAK: 2
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Galopcu

Yaklaşık 20 senedir yarışsever olarak içinde olduğum at yarışları ile ilgili paylaşım yapmak amacı ile bu blogu oluşturdum. Fırsat buldukça da beğendiğim programlar üzerine paylaşımlar yapacağım. Oyun stilim gereği mümkün mertebe cazip oyun kurguları yapmaya çalışıyorum. Her zaman için kendi tuttuğunuz atlara yani kendi şansınıza öncelik veriniz. Şans bu işin olmazsa olmazı, Bol şanslar!
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder