8 Mart 2017 Çarşamba Bursa Altılı Ganyan Tahmini


6 koşuluk Bursa programında altılı ganyan saat 15:30'da başlıyor. 1., 2. ve 6. koşular nispeten zorlu olabilecek koşular olarak görünüyor. Oyunumu mümkün mertebe cazipleştirmeye çalışacağım ama altılı ganyan ikramiyesinin ufak meblağlar vermesi de ihtimal dahilinde.... Çalışmalarım sonrası yorumlarım şu şekildedir;

1. AYAK: Altılı ganyan maiden bir koşu ile başlıyor. Günün ganyanı bahisi de bu koşuda... Bir kısmı istikrarsız, bir kısmı yeni yeni koşan, tabiri caizse koşmayı öğrenen safkanlar... Ayrıca buradaki çoğu isim bugün ilk kez uzun mesafeye çıkıyor. Kısacası her ne kadar öne çıkan isimler olsa da bu tür koşularda sürpriz sonuçların da çıkabileceği unutulmamalı. Benim buradaki favorim 11 numaralı SWORD DANCING'tir. Bir kez start alan safkan kısa mesafede, biraz da sert tempoya ayak uyduramayarak ilk metrelerde geri kalmış, düzlükte yaptığı ataklarla 4. olurken mücadeleci bir görünüm sergilemişti. Güzel bir kan hattına sahip olan bu safkanın ilk yarışının ardından yapmış olduğu galoplarında bariz iyileşme olup, koşudaki safkanlar arasında 1400 metre galobu bulunan tek isim konumunda. Yapmış olduğu 1400/1.34.3 - 1000/1.04.5 - 400/25.9 Rahat galobu maiden bir at için oldukça iyi bir çalışmadır. Ayrıca Murat Gündüzeli aynı gün hem Sword Dancing'e hem de diğer bir koşuda Sparkling Star'a binmiş, daha sonra Sparkling Star'ın çalışmalarını bizzat yaptırmış ve burada Sword Dancing'i tercih etmiştir. Koşudaki diğer safkanlara bakacak olursak ilk olarak koşu tecrübeleri ile eküriler göze çarpıyor. Daha ziyade kısa mesafede başarılı olabilecek bir görünüm sergileyen ARJANTİN muhtemelen koşuyu önlerde kabullenip ekürisi AREA WARRIOR'a yardımcı olmaya çalışacak. Diğer bir isim ise bir kez start alıp tatminkar bir 3. lük elde eden ve orjin itibariyle uzayan mesafelerde daha başarılı olabileceğini düşündüğüm SPARKLING STAR'dır. Buraya kadar saydığım 3 isim küçük ve orta ölçekli kuponlar için yeterli gibi. Bundan sonra sayacağım isimler ise geniş, veya cazip kurgularda yer alabilir. Ayrıca bu sayacağım isimler bu yarışta başarısız olsalar dahi takibe alınmalıdır diye düşünüyorum! Bunlar;

Everdeaene: Son üç koşusunda da farklı aksesuar kombinasyonları denenerek koşturulan safkan bu yarışta yine değişikliğe gidip gözlük, kulaklık ve dilbağı ile koşacak. Ocak ayında koştuğu 3 başarısız koşunun ardından bir süre dinlendirilen bu safkan çok iyi hazırlıklara da sahip olup mutlak suretle takibe alınmalıdır.

Cena Munzur: Annesi Dut Beyaz'ın koşan ve koşacak olan tek tayı. Dut Beyaz bir Light Fantastic yavrusu idi ki Duman, Taycan, Beyaz Gölge gibi uzun mesafede başarılı olmuş isimlerle kardeştir. Cena Munzur'un babası ise yine uzun kum yarışlarında adından bahsettirmiş Miklagard. Cena Munzur'a baktığımızda ise 4 kez koştuğunu, birbirinden başarısız ilk 3 yarışında birinci ile arasında ortalama 10 saniye fark oluştuğunu görüyoruz :) Son yarışında ise diğer yarışlarından farklı olarak aksesuarsız start alan safkan virajı gerilerde dönüyor ve düzlükteki güzel aksiyonlarla 1. olan ismin bu kez sadece 2 saniye gerisinde 5. olurken bize az da olsa ışık veriyor olup takibe alınmalıdır.

Iron Star: Bu safkan 16 Ocakta koştuğu 1400 mesafeli yarışta 4 boy geç çıkmış, virajı en gerilerde dönmüş, düzlükte binicisi fazlaca zorlamamasına rağmen kendi halinde yaptığı güzel ataklarla 5. olmuştu, bir sonraki koşusunda starttan çıkmayan safkan son yarışında ise Şartlı 2 koşuda üzerinde Ketme olmasına rağmen yine fazlaca sıkılmadan 3. oldu. Buram buram sürpriz kokan bir isim, kuponlara sığdırmaya çalışıp takip edelim...

Çözemediğim isim sanırım Külünk Hanım oldu. Ne yapar nasıl koşar bir türlü kestiremedim.

2.AYAK: Yine zorlu bir koşu, mümkün mertebe fazla isme şans vermek gerek diye düşünüyorum. Tam mesafesinde koşan BÜYÜKDÜŞÜN bir çırpıda yarışı bitirebilir veya hiç tabela da yapamayabilir. Nitekim yanında Fordta Tek, Akçeşme ve Borbore gibi üzerine gelip kendisini yorabilecek isimler var ayrıca son 2 birinciliğini kazanırken kendisini idare eden İsmail Kale yok bu kez üzerinde. Eğer ki bu saydığım isimlerden bir veya ikisi Büyükdüşün'ün ensesine yapışıp tempoyu zorlarlarsa sonlarda sprinter isimlere gün doğacaktır ki bu isimler bana göre BAŞMİMAR ve ESANADOLU'dur. Eski yarışlarına nazaran, orta sıralarda bekleme yaparak da artık başarılı olabilen FORDTA TEK ve boş kilosu ile AKÇEŞME de olmazsa olmazlardan. Diğer koşularda sermaye olacağından ben muhtemelen bu koşuyu kapatır rahatlarım! 

3.AYAK: Bu kez ingilizlerin 1300 metrelik sürat koşusu. Ve Camps Bay, Auberon, Be Kes ve Askme Fly gibi önde gitmeyi seven süratli isimler bir araya gelmiş. Hal böyle olunca gözüm sonlarda sert gelebilecek, süratli gidecek yarış lehine olacak sprinter bir isim arıyor. Bu isim de 3,5 ay aranın ardından koştuğu KV yarışta sert rakiplerinin ardında 5. olurken gayet güzel bir görüntü sergileyen ve ardından yaptığı 800/47.6 - 400/24.2 rahat sprinti ile bu yarışta katılacak olan ATMACA KIZ'dır. Bir aksilik olmadığı, binicisinin iyi yer tuttuğu müddetçe düzlükte son 200 - son 100'e doğru temposu düşecek olan rakiplerini yakalayıp geçmesini bekliyorum. Rakip arayanlara ilk önerim son yarışını gezinti yaparcasına kazanan ve çok iyi hazırlıklarla bu yarışa katılacak olan LUCKY RACER olacaktır.

4.AYAK: Bu kez son yarışlarına nazaran çok daha uygun bir grupta start alacak olan BAVİ REŞ'in normal şartlarda bu koşuyu kazanması gerekir. Hatta kazanamazsa ayıp da eder. Eğer ki Legend Ring, koşuyu forse edecek olan GÖZÜM KALDI'ya pres uygular ve temposunun üzerine çıkmasını sağlarsa BAVİ REŞ'in işi daha da kolaylaşır. Normal kuponlar için Bavi Reş bir diğer tek. Geniş veya cazip kurgular için, GÖZÜM KALDI'nın önde fazla yorulmayacağı, düzlüğe diri çıkacağı veya Bavi Reş'in şu veya bu sebeple eksik koşacağı ihtimali de hesaba katarak GÖZÜM KALDI ve hatta son yarışında startta oturarak herkesi ters köşe yapan MATALON düşünülebilir.

5.AYAK: 3-4 aylık aranın ardından 3 yarış koşan ve her yarışını bir öncekinden iyi koşarak totosunu 321 yapan YILDIZHAN STAR son yarışında uzun mesafede kolay kazanmıştı. O yarışının ardından yapmış olduğu 1200/1.15.6 - 1000/1.01.8 - 400/23.3 rahat galobu ile de formunu daha da artırdığını gösteren safkan yukarıdaki koşudan silinip burayı tercihlemiş. Koşuya baktığımızda Kemalim'in ve galop niyetine koşacağını düşündüğüm Kobathan'ın öne düşüp koşuyu süratlendirebileceğini görüyoruz. Yıldızhan Star hiç oralı olmayıp 3.4. lükte gidecektir diye düşünüyorum. Viraja doğru temposu düşen rakiplerinin yanına gelip düzlüğe önde sermayeli bir şekilde çıkacağını düşünüyorum. Düzlükte de muhtemelen ortadan Didi Koçi, dışardan Fairly Border kendini gösterdiği sırada Tokaçoğlu'nun meşhur teşviklerini sıklaştırıp koşuyu kazanacağını düşünüyorum. Yani normal şartlarda, kafamızda koşturduğumuzun aksine bir durum gelişmezse YILDIZHAN STAR bana göre günün en sağlam ismi konumunda.

6.AYAK: Son ayak dişi arapların KV6 yarışı. Fazlaca öne çıkardığım bir isim olmayıp KOBAT'ın son yarışının tesadüf olmadığını düşünüyorum. Nitekim kazandığı günün tek sürprizi idi ve 1658 TL'lik ikramiyeyi alabilmeme vesile olmuştu. Çok güzel bir bekleme yapıp düzlükteki güzel sprinti ile kazanan safkanın hazırlıkları iyi olup mutlak kuponlara işaretlenmelidir. SULTANHAN ve SEYYAHKIZI da olmazsa olmazlardan. Yeni sahiplerinde 4 te 3 yapan ELMASINKIZI Şenocaklı ekürisinde adeta harcanmış! Lâkin bugün bu safkan için mesafe biraz soru işareti, zira annesi Elmasbike de genelde kısa ve orta yarışlarda başarılı olurdu. Ama izleyip göreceğiz, üzerinde de Kadir var nasıl olsa... İstikrarlı isim KOLAÇAN küçük ve orta ölçekli kuponlar için son isim. Bu kez son yarışlarından farklı olarak sadece gözlük ile start alacak olan KÖSTEBEK ise geniş kuponlar için sürprize eklenebilir.

Herkese boş şanslar dilerim...

Altılı Ganyan Tahminim:

1.AYAK: 11,1,10,6 / 5,3,7
2.AYAK: 9,7,2,4,10,1,5,6,8,3
3.AYAK: 1
4.AYAK: 1 / 2,6
5.AYAK: 1
6.AYAK: 7,1,10,2,3 / 9

12.00 TL / 75.60 TL

Misli Kurgu
1.AYAK: 11 / 6
2.AYAK: 9,7,2,4,10
3.AYAK: 1
4.AYAK: 1
5.AYAK: 1
6.AYAK: 7,1,10 / 2,3

0.90 TL - 3.00 TL 


Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Galopcu

Yaklaşık 20 senedir yarışsever olarak içinde olduğum at yarışları ile ilgili paylaşım yapmak amacı ile bu blogu oluşturdum. Fırsat buldukça da beğendiğim programlar üzerine paylaşımlar yapacağım. Oyun stilim gereği mümkün mertebe cazip oyun kurguları yapmaya çalışıyorum. Her zaman için kendi tuttuğunuz atlara yani kendi şansınıza öncelik veriniz. Şans bu işin olmazsa olmazı, Bol şanslar!
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder