30 Aralık 2016 Cuma Bursa Altılı Ganyan Tahmini



Uzun aradan sonra at yarışı tahminlerine devam ediyoruz. Bundan sonra fırsat buldukça güzel programlar için elimden geldiğince tahmin ve yorum yapmaya çalışacağım.

Bursa'da cazip bir program var ayrıca miting günü olduğunu da hatırlatayım.


1. AYAK:
Buradaki taylar son koşularını aynı gün koşmuşlardı. O günkü koşularda derece olarak rakiplerinden en iyi olan ASIMBEY konumunda. Asımbey o gün yarışı ortalarda takip etmiş düzlükte de çok güzel aksiyonlarla gelip 2. olmuştu. Diğer safkanlara baktığımızda, farklı bir koşuda start alıp 3. olan LUCKY RACER derece olarak Asımbey'in gerisinde olsa da o koşuya yaklaşık 10 boy geç başlamıştı. Kısa mesafeye rağmen de düzlükte oldukça etkili ataklarla gelip 3. olmuştu. Tokaçoğlu'nun da tekrar tercihi ile bu koşudaki favorim LUCKY RACER olup rakibi de ASIMBEY'dir. Be Kes, Check or Raise ve Modeloğlu gibi isimlerin süratlendirmesi muhtemel koşuda düzlükteki ataklarıyla bu iki safkan birincilik mücadelesine girişecektir. Küçük kuponlar için bu iki safkan yeterli olsa da daha geniş kuponlara 2 ay sonra koştuğu yarışında güzel bir 4. lük elde eden STILES ve yine 3 ay aradan sonra koştuğu yarışında taminkar bir 4.lük elde eden BÜYÜK KRAL işaretlenebilir. Kobater, Modeloğlu ve beyaz bayrak ayna yapmaya çalışacak olan Be Kes sonraki ihtimaller olup bugün için benim kuponumda yer alamayacaklar.


2. AYAK:
SİHİRLİDAĞ 2 ay ara verdikten sonra yeni sahiplerinde Bursa'da iki yarış koştu. İlk yarışında aksesuar olmadan, nispeten sert bir grupta kısa mesafede start almış, yarışı orta sıralarda kolay tempoda takip etmiş, düzlükte bariyer dibinden güzel aksiyonlar sergilese de  tabelaya girememişti. Daha sonraki yarışında ise dilbağı eklenerek bu mesafede ve yine buna benzer bir grupta start almıştı. Önceki yarışından farklı olarak bu kez öne erken düşen safkan süratli rakibi Win Every Day'dan numarayı alamadığı o yarışında düzlükte tam aksiyon sağlayamayıp artıramamıştı ve o koşudan 4. olarak ayrılmıştı. Yine dilbağı ile koşacak olan safkan muhtemelen benzer bir taktikle koşup koşuyu önde götürecek ve bu kez fazlaca süratli bir rakibi bulunmuyor. Eğer bir safkan stili dışı koşmazsa, Sihirlidağ'ın koşuyu tempo edip viraja kadar, bir önceki yarışına nazaran daha az efor sarfederek gideceğini düşünüyorum. 3. kez üst üste safkana binecek olan Gündüzeli de artık safkanı daha iyi tanıyor olup düzlükte rakiplerine direnebileceğini düşünüyorum. Eksik koşması halinde devreye girebilecek isimler sırasıyla PIN UP, DILBAR ve WHO IS THAT CHICK olacaklardır. 4 ay ara verdikten sonra sert grupta koştuğu yarışına çok geç başlayıp yarışı kendi halinde kenter tamamlayan TURKISH EMPIRE bugün ağır kilo ile fakat daha müsait bir grupta şansını deneyecek. Bu kez aksesuarsız olarak koşacak olan safkan koşunun bomba ismidir.

3. AYAK:
NADIA DANCER 5 ay gibi uzun bir süreden sonra kulaklık ilave edilerek koştuğu yarışından çok güzel bir 1.lik çıkarmıştı. O yarışı öndeki süratli rakibinin arkasında takip etmiş, düzlükte bariyer dibinden yaptığı etkili ataklarıyla kazanmıştı. Buradaki rakiplerine baktığımızda önceki koşusunu kazandıktan sonra son yarışında çok gerilerden gelip 2. olan WINALOT, yine son koşusunu çok gerilerden gelerek kazanan BİRBEYHAN ve İzmir'de kazandığı koşudan sonra 2 ay ara veren BERBATOV'u görüyoruz. Koşuyu kafamda koşturduğumda hiçbir süratli rakibi görünmediğinden Nadia Dancer'in öne düşeceğini, çok sert olmayan bir tempoyla da viraja kadar gideceğini düşünüyorum. Hazırlıkları da gayet iyi olan safkan düzlükte rakiplerine direnip kazanabilir. Alternatif tek olarak düşünülebileceği gibi geniş kuponlar için bu dört safkan da birlikte değerlendirilebilir.

4. AYAK: 
Hiç sözü uzatmadan koşuyu kafamda koşturuyorum ve Perfect Yıldız süratli şekilde öne düşüyor. Hemen arkasına da Red Rebel ve Marmaray geliyorlar. Bilindiği gibi Red Rebel önde boş kaldığı yarışlarda çok başarılı oluyor ancak bugün işler pek istediği gibi gitmeyecek sanırım. Eğer ki Perfect Yıldız ile inatlaşıp numarayı almak isterse işi daha da zorlaşır. Arkasında bekleyip viraja doğru baskı yapacaktır ama bu durumda bile geriden gelecek bir rakibe geçilme ihtimalini yüksek görüyorum. Geriden sprintle gelebilecek safkanlara baktığımızda ise Harputlu, Didi Koçi, Drummer ve Matalon'u görüyoruz. Bunlardan Drummer ve Matalon her ne kadar müsait kiloya sahip olsa da ben yarışın iyi hazırlıkları bulunan Harputlu, Erhan ile koşacak olan Red Rebel ve Didi Koçi arasında geçeceğini düşünüyorum. Bunlardan da Didi Koçi'yi mercek altına aldığımızda 1-1,5 ay gibi bir aradan sonra önce Bursa'da sonra İzmir'de sert sayılabilecek gruplarda iki yarış koştuğunu görüyoruz. Özellikle bir önceki yarışında Bursa'da Gözüm Kaldı'nın kazandığı koşuda 5. olurken düzlükte bir kaç kez yol bulma sorunu yaşamış, sprint kulvarını bulduğu anda çok güçlü gelmişti ancak mesafe yetmemişti. Bugün yine süratli gitmesi muhtemel bu koşuda DİDİ KOÇİ'nin sonlarda gelip kazanacağını düşünüyorum. Kafamı kurcalayan tek şey bugün aksesuar değişikliğine gidip sadece KG ile koşacak olması. Onun da olumlu bir etki yapacağını ümit edip kuponumda tek bırakacağım. Rakip olarak Harputlu ve Red Rebel düşünebilirsiniz.

5. AYAK:
Altılı ganyanın kaderini belirleyecek olan koşu sanki. Oldukça zorlu bir handikap yarışı. Bana göre mümkün mertebe çok at yazılması gereken hatta kapatılması gereken bir koşu. Fazlaca yoruma gerek yok ancak 2 safkana dikkat çekmek istiyorum bunlardan ilki bugün tabela yapamazsa son yarışını koşacak olan KOLBASTI. Çok uzun aradan sonra 3 yarış koşmuş, apranti ile start aldığı ilk yarışında nefes sorunu yaşayıp etkili olamamıştı. Bir sonraki yarışında Yamak-0 koşuda koşmuş, 2 boy starttan geç çıktığı o yarışında doldurup öne gelmiş ancak bu kaybettiği efor sebebiyle de düzlükte ancak 4. olabilmişti. Son yarışında ise starttan hiç çıkmamıştı. 1 ay dinlenmiş şekilde ve tatminkar hazırlıklarla bu yarışa katılacak. Kilosu çok ağır olsa da çok uzun süredir kendisini hazırlayan Sinan Çetin idaresinde eğer ki starttan düzgün çıkış yapıp kafayı alır ve istediği tempoda virajı dönebilirse tehlikeli olabilir. Diğer isim ise son 2 yarışı kalan ve tabela yapması gereken SERHASAN. 6. olduğu son yarış oldukça tatminkar zira 1. ile arasında fazla fark yoktu. M. Çiçek ile bugün güzel bir koşu çıkartabilir.

6. AYAK: 
Gördüğü yarışlar sonrası TUMBULZELE'nin artık kazanacak duruma geldiğini düşünüyorum. Özellikle son 2 yarışında düzlükte çok etkili ataklarla gelmiş ancak bu ataklar sert rakiplerini geçmesine yetmemişti. Bugün nispeten daha uygun bir grupta koşacak olan safkanın bir aksilik yaşamadığı müddetçe kazanacağını düşünüyorum. Rakiplere baktığımızda Burakşah, Beyrek ve Akgiray koşuyu çok da yüksek olmayan bir tempoyla önlerde götürecek isimler. Bugün tecrübesiz bir apranti ile start alacak olan Almaata'nın yerini tam kestiremiyorum. Ya bu üçlünün arasında olacak ya da bu üçlünün arkasında bekleyecek viraja kadar. Daha geride ise Tumbulzele ve onun da arkasında Sarpbey şeklinde viraja girileceğini tahmin ediyorum. Düzlükte Akgiray'ın temposu düşerken Burakşah önde dışında Beyrek mücadelesi olacağını içerden onlara Almaata'nın katılacağını düşünüyorum. Bu sırada dışardan sprintine başlayan Tumbulzele olacak ve onun da dışında Sarbey sprintine başlayacak. İçteki safkanlara baktığımızda ben Almaata'nın daha baskın gelip Burakşah ve Beyrek ikilisinden ayrılacağını en dıştan gelmesi muhtemel Tumbulzele ve onun dışındaki Sarpbey'e direnmeye çalışacağını düşünüyorum. Söylediğim gibi bir aksilik yaşamazsa, aprantisi Adem Şen de yerinde yürür iyi idare ederse Tumbulzele'nin artık bu yarışı kazanması gerekiyor. Ancak benim sebebini çözemediğim şekilde Almaata'yı da kupona ekleyesim var.

Bursa Altılı Ganyan Tahmini:

1. Ayak: 7,1 // 9,4
2. Ayak: 8 / 5,3,9 //1
3. Ayak: 4 // 6,7,1
4. Ayak: 3
5. Ayak: 1,5,6,2,4,3,7,8,9,10,14,13
6. Ayak: 4,1


Şablon Tutarı: 115.20 TL


Önerebileceğim alternatif kurgu ise 7,1/8/4 (İlk 3 ayak)


Bol şanslar...



Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Galopcu

Yaklaşık 20 senedir yarışsever olarak içinde olduğum at yarışları ile ilgili paylaşım yapmak amacı ile bu blogu oluşturdum. Fırsat buldukça da beğendiğim programlar üzerine paylaşımlar yapacağım. Oyun stilim gereği mümkün mertebe cazip oyun kurguları yapmaya çalışıyorum. Her zaman için kendi tuttuğunuz atlara yani kendi şansınıza öncelik veriniz. Şans bu işin olmazsa olmazı, Bol şanslar!
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder